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Le Anfore - Syrah In Anfora Bio 2017 Ml. 750
Winery Le Anfore
Characteristic
Data sheet
- Classification
- Toscana IGT
- Organic
- Si
- Year
- 2017
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 14%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- At the end of malolactic fermentation the wine is decanted, then it ages in amphoras for 6 months more. The wine refines in the bottle for 5 months before release.,
- Color
- Brilliant ruby
- Scent
- Notes of cherry, blackberry, wild berries and elegant black pepper.,
- Aroma
- Floral, Fruity, Spicy
- Taste
- Excellent acidity supported by very fine and well blended tannins.,
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Syrah
- Blend description
- Syrah 100%
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Toscana
- Matching
- Braised meat, Cured cheeses, Game, Grilled meat, Kill, Pasta, Red meat, Red meat stew, Roasted red meat, Roasted white meat, Spicy dishes, Stew, White meat, White meat stew
- Ideal with
- Asian Dishes, Cured cheeses, Meat Red, Meat White, Pasta Meat
Winery
Le Anfore nasce dal lavoro e dalla dedizione di Elena Casadei. Solo alcuni vitigni eletti, selezionati di anno in anno in tutte le aziende (Castello del Trebbio e Tenuta Casadei per la Toscane e Olianas per la Sardegna), e che all'assaggio si confermano all'altezza della situazione, nella trasformazione in vino non vedranno altro contenitore oltre l'Anfora. Grazie al duro lavoro ne nascono vini che sono pura espressione del frutto, omaggio a questo affascinante contenitore in puro stile BioIntegrale. Informazioni Regione: Toscana e Sardegna Anno di fondazione: 2013 Enologo: Stefano Casadei e Elena Casadei Agronomo: Stefano Casadei e
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