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Tiezzi - Rosso Di Montalcino "Poggio Cerrino" 2019 Ml. 750 - Divine Golosità Toscane
  • Tiezzi - Rosso Di Montalcino "Poggio Cerrino" 2019 Ml. 750 - Divine Golosità Toscane

Premi e riconoscimenti

Veronelli stella rossa
Bibenda
Vitae Tralcio Rosso

Tiezzi - Rosso Di Montalcino "Poggio Cerrino" 2019 Ml. 750

Winery Tiezzi

€18.90
Quantity
Not availables

Characteristic

Classification
Rosso Di Montalcino DOC
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
At least 24 months
Blend
Sangiovese

Rosso di Montalcino undergoes the same processes as Brunello di Montalcino. The main difference lies in the fact that it is released for sale after ageing in barrels for a year. It undergoes no physical/chemical treatments. It can be drunk with all courses of a meal or preferred with rice and pasta dishes, meat dishes and more delicate foods too.

TIZRDMPC19

Data sheet

Classification
Rosso Di Montalcino DOC
Organic
No
Year
2019
Size
Ml. 750
Gradation
14%
Body
Heavy
Ageing and Fining
Ageing for about a year in large Slavonian oak barrels
Ageing
At least 24 months
Color
Intense ruby red with light garnet
Scent
Vinous with scents of fruit like plums, currants and strawberries
Aroma
Floral, Fruity, Mineral, Spicy
Taste
Pervasive, fresh and tasty with notes of plums, cherries and raspberries
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Sangiovese
Blend description
100% Sangiovese
Contains sulfites
Si
Zone
Toscana
Matching
Cured cheeses, Pasta with sauce
Ideal with
Cured cheeses, Pasta Meat
Comments (0)

Winery

L'azienda Tiezzi nasce nel 1989 grazie al dott. Tiezzi, acquistando il podere <b<Cerrino. Enzo Tiezzi noto agronomo ed enologo montalcinese che da sempre si occupa di viticoltura ed enologia nel territorio senese ed in particolare a Montalcino dove ha svolto per anni attività di direttore e consulente enologico di aziende agrarie di importante fama e di dirigente e presidente del Consorzio del vino Brunello di Montalcino. L'azienda si estende per una superficie di complessiva di circa 10 ettari, ubicati in punti diversi. L'estenzione dell'azienda è di 5,50 coltivati a Sangiovese (Brunello di Montalcino) e 3 ad olivi. A solo 3 Km da

continua

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