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Barone Ricasoli - Bolgheri Rosso 2014 Ml. 750 Divine Golosità Toscane
  • Barone Ricasoli - Bolgheri Rosso 2014 Ml. 750 Divine Golosità Toscane

Premi e riconoscimenti

Veronelli stella blu

Barone Ricasoli - Bolgheri Rosso 2014 Ml. 750

Winery Barone Ricasoli

€18.00
Quantity
Not availables

Characteristic

Classification
Bolgheri Rosso DOC
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
From 12 to 18 months
Blend
Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
This is a small production coming from Bolgheri region. This area is particularly suited for the production of high quality wines thanks to the vineyards position, facing the sea to the west and protected on the east by the Colline Metallifere.
6035/1

Data sheet

Classification
Bolgheri Rosso DOC
Organic
No
Year
2014
Size
Ml. 750
Gradation
14%
Body
Heavy
Ageing and Fining
12-14 months in barriques, a further 6 months of bottle ageing follows.,
Ageing
From 12 to 18 months
Color
Dark ruby red.
Scent
Cherry, blueberry and red fruit notes, subtle spicy aromas, herbaceous and chocolate,
Aroma
Floral, Fruity, Spicy, Vegetal, balsamic
Taste
Soft and balanced in the mouth. Warm and tasty on the finish.,
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Blend description
Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 25%, Petit Verdot 25%
Contains sulfites
Si
Zone
Toscana
Matching
Agnolotti (stuffed meat and rice pasta, typical from Piedmont Region), Pasta made with egg, Pasta with sauce, Ravioli (stuffed pasta), Rice with Bolognese sauce
Ideal with
Pasta Meat
Comments (0)

Winery

L'azienda Ricasoli è la più antica azienda vitivinicola italiana nata nel 1141. Nel 1872 il Barone Bettino Ricasoli inventa il Chianti, l'azienda ha una superficie di 1.200 ettari tra i comuni di Gaiole e di Castelnuovo Berardenga, tra cui 235 ettari a vigneto e 26 ettari coltivati a olivi. Dal 1993 Francesco Ricasoli rinnova le qualità e la personalità dei grandi vini di Brolio inserendo nuove etichette. Terreni A metà degli anni '90 Barone Ricasoli, iniziava un grande progetto di rinnovamento di tutti i vigneti di sua proprietà nel Chianti Classico, per un totale di 235,83 ettari, con l'inserimento del merlot ed il cabernet. Cantina Si

continua

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