- Not availables
Premi e riconoscimenti
Barone Ricasoli - Bolgheri Rosso 2014 Ml. 750
Winery Barone Ricasoli
Characteristic
Data sheet
- Classification
- Bolgheri Rosso DOC
- Organic
- No
- Year
- 2014
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 14%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- 12-14 months in barriques, a further 6 months of bottle ageing follows.,
- Ageing
- From 12 to 18 months
- Color
- Dark ruby red.
- Scent
- Cherry, blueberry and red fruit notes, subtle spicy aromas, herbaceous and chocolate,
- Aroma
- Floral, Fruity, Spicy, Vegetal, balsamic
- Taste
- Soft and balanced in the mouth. Warm and tasty on the finish.,
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
- Blend description
- Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 25%, Petit Verdot 25%
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Toscana
- Matching
- Agnolotti (stuffed meat and rice pasta, typical from Piedmont Region), Pasta made with egg, Pasta with sauce, Ravioli (stuffed pasta), Rice with Bolognese sauce
- Ideal with
- Pasta Meat
Winery
L'azienda Ricasoli è la più antica azienda vitivinicola italiana nata nel 1141. Nel 1872 il Barone Bettino Ricasoli inventa il Chianti, l'azienda ha una superficie di 1.200 ettari tra i comuni di Gaiole e di Castelnuovo Berardenga, tra cui 235 ettari a vigneto e 26 ettari coltivati a olivi. Dal 1993 Francesco Ricasoli rinnova le qualità e la personalità dei grandi vini di Brolio inserendo nuove etichette. Terreni A metà degli anni '90 Barone Ricasoli, iniziava un grande progetto di rinnovamento di tutti i vigneti di sua proprietà nel Chianti Classico, per un totale di 235,83 ettari, con l'inserimento del merlot ed il cabernet. Cantina Si
You might also like