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Premi e riconoscimenti
Brezza - Langhe Nebbiolo D'Alba "Vigna Santa Rosalia" 2019 Ml. 750
Winery Brezza
Characteristic
The Brezza private estate lies next to the small town of Barolo, immersed in the vineyards, as is the nearby Hotel Barolo and Restaurant Brezza, also property of the Brezza family.
The estate extends over twenty-two hectars, of which sixteen and a half are vineyards, some dating back to 1885. The wines are all certified as DOCG "Denominazione di Origine Controllata e Garantita" (controlled and guaranteed appellation of origin) or DOC "Denominazione Origine Controllata" (controlled appellation of origin).
Data sheet
- Classification
- Langhe Nebbiolo DOC
- Organic
- Si
- Year
- 2019
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 13.5%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- The wine is left to mature for a certain period in a tank before being bottled. Aging in bottle for 2 months before release.
- Color
- Dark ruby red.
- Scent
- Pleasant blend of floral and fruity with notes of violet, cherry, blackberry and strawberry
- Aroma
- Floral, Fruity, Spicy, balsamic
- Taste
- Fresh and harmonious taste typical of Nebbiolo aged only in stainless
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Nebbiolo
- Blend description
- 100% Nebbiolo
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Piemonte
- Matching
- Grilled meat, Ham , Pasta, Red meat stew, Roast, Roasted red meat, Roasted white meat, Starters, White meat stew
- Ideal with
- Earthfood Starters, Meat Red, Meat White, Pasta Meat
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Winery
L'Azienda Agricola Brezza, nasce a Barolo nel 1885, è si trova a metri dal centro del piccolo comune di Barolo, immersa nei vigneti. L'azienda si estende su una superficie di 22 ettari, tra cui sedici e mezzo sono di vigneto, tutti i vini prodotti sono tutti a DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita o DOC Denominazione di Origine Controllata. Brezza è una azienda ad agricoltura biologica certificata dalla quarta generazione. La filosofia aziendale consiste nel produrre vini monovitigno curando al meglio il vigneto con opportune potature e accurati diradamenti. Pratichiamo l’uso del sovescio e del compostaggio che esaltano la
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