- -6%
- Not availables
Premi e riconoscimenti
Brezza - Barbera D' Alba Superiore 2017 Ml. 750
Winery Brezza
Characteristic
The Brezza private estate lies next to the small town of Barolo, immersed in the vineyards, as is the nearby Hotel Barolo and Restaurant Brezza, also property of the Brezza family.
The estate extends over twenty-two hectars, of which sixteen and a half are vineyards, some dating back to 1885. The wines are all certified as DOCG "Denominazione di Origine Controllata e Garantita" (controlled and guaranteed appellation of origin) or DOC "Denominazione Origine Controllata" (controlled appellation of origin).
Data sheet
- Classification
- Barbera d' Alba DOC
- Organic
- Si
- Year
- 2017
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 14.5%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- Once the malolactic is complete, the wine is matured for one year in Slovenian oak 20-25 hl botti . The wine is then bottled and remains in the cellar for 6 months for further ageing, and then released.
- Ageing
- At least 24 months
- Color
- Dark ruby red
- Scent
- Notes of ripe red fruit, wild mulberry, blackberries, mistletoe, ivy and spices
- Aroma
- Burnt, Floral, Fruity, Spicy, balsamic
- Taste
- Lively, powerful, persistent and with elegant tannins
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Barbera
- Blend description
- 100% Barbera
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Piemonte
- Matching
- Cured cheeses, Game, Grilled meat, Ham , Pasta, Rice with mushrooms, Starters
- Ideal with
- Cured cheeses, Earthfood Starters, Meat Red, Pasta Meat, Pasta With Vegetables
Winery
L'Azienda Agricola Brezza, nasce a Barolo nel 1885, è si trova a metri dal centro del piccolo comune di Barolo, immersa nei vigneti. L'azienda si estende su una superficie di 22 ettari, tra cui sedici e mezzo sono di vigneto, tutti i vini prodotti sono tutti a DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita o DOC Denominazione di Origine Controllata. Brezza è una azienda ad agricoltura biologica certificata dalla quarta generazione. La filosofia aziendale consiste nel produrre vini monovitigno curando al meglio il vigneto con opportune potature e accurati diradamenti. Pratichiamo l’uso del sovescio e del compostaggio che esaltano la
You might also like