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Tua Rita - Rosso Di Notri 2020 Ml. 750

Winery Tua Rita

€19.40
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Quantity
Not availables

Characteristic

Classification
Toscana IGT
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Blend
Cabernet Sauvignon Merlot Syrah

Rosso dei Notri originated from an advantageous harvest since it was warm during July and August but fresh in September. Tua Rita has always expressed the best during warm vintages in fact 2016 is the proof of how the heat and great thermal excursion between night and day can communicate the true style of Tua Rita. Rosso dei Notri aticipes the other wines through the remarkable structure combined with the rich fruits.

924/1

Data sheet

Classification
Toscana IGT
Organic
No
Year
2020
Size
Ml. 750
Gradation
14,5%
Body
Heavy
Ageing and Fining
Per questo vino non viene usato nessun passaggio in legno,
Color
Ruby red wine with purple lights
Scent
Fresh and fruity with notes of bergamot and green grassy notes
Aroma
Floral, Vegetal
Taste
Grassy, mineral, fruity and fresh. Final with long persistence and astringent notes given by wood tannins
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Blend description
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Contains sulfites
Si
Zone
Toscana
Matching
Braised meat, Cured cheeses, Game, Grilled meat, Kill, Pasta, Red meat, Red meat stew, Roast, Roasted red meat
Ideal with
Cured cheeses, Meat Red, Pasta Meat
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Winery

Tua Rita nasce nel 1984 grazie a Rita e Virgilio che decisero di acquistare quei terreni che doveva essere soltanto il luogo dove vivere a contatto con la natura. Ma la spinta irrefrenabile della passione per il vino cambiò decisamente le cose. L'azienda con il passare degli anni si è estesa, partendo da 2 ettari nel 1984 per arrivare ai 35 etatri nel 2018. Una crescita che incrociava l’originaria e intatta passione di Rita e Virgilio con la consapevolezza sempre maggiore delle potenzialità di quella terra, posta tra il mare Tirreno e le colline Metallifere, che si chiama Val di Cornia. E se la gestione agronomica e di cantina non poteva

continua

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