- -3%
Castello Del Trebbio - Congiura Bio 2018 Ml. 750
Winery Castello Del Trebbio
Characteristic
Data sheet
- Classification
- Toscana IGT
- Organic
- Si
- Year
- 2018
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 13%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- 6 months in Slavonian oak barrels and another 6 months in stainless steel, ,
- Ageing
- At least 24 months
- Color
- Intense ruby red with purple reflections
- Scent
- Strong aromas of red fruits, with floral notes and spicy hints, ,
- Aroma
- Floral, Fruity, Mineral
- Taste
- Round and well structured, balanced between velvety tannins and acid freshness, ,
- Serving temperature
- 12°-14° C.
- Blend
- Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling
- Blend description
- 50% Pinot Grigio 30% Chardonnay 20% Riesling
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Toscana
- Matching
- Pasta with fish, Soft cheeses, White meat
- Ideal with
- Meat White, Seafood Pasta Dishes, Soft cheeses
Winery
L'azienda Castello del Trebbio nasce nel 1968 nel cuore della Rufine. I vini del Castello del Trebbio sono l’espressione di due anime: la grande tradizione da un lato, le nuove potenzialità del territorio dall’altro. Le Docg Chianti Superiore e Lastricato Chianti Rufina, a base di sangiovese, sono la migliore espressione della storia del nostro territorio e del suo vitigno principe. A coronamento della produzione più tradizionale, il Vin Santo – storica Doc del Chianti – e un ottimo Brut Metodo Classico da uve chardonnay e trebbiano. L'azienda si estende per 350 ettari, suddivisi tra vigne, olio extravergine di oliva, zafferano, farro. E' il
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