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Primi di mare
Formaggi Freschi
Carni Bianche
The Baj-Macario family are the owners of the estate Castello del Trebbio, which has a surface area of 350 hectares. It is situated in the Chianti Colli Fiorentini and Chianti Rufina areas, only a few kilometers from Florence (15 km). About 54 hectares of this area are dedicated to wine production (vineyards). Castello del Trebbio is famous for its wine, olive oil and saffron production. Further more, you can visit the wine cellars at the castle, as well as taste the wines. We organize, for groups and individuals, wine tours and now, new this year (2010), olive oil tours and saffron tasting during the time of harvest.
Scheda tecnica
L'azienda Castello del Trebbio nasce nel 1968 nel cuore della Rufine. I vini del Castello del Trebbio sono l’espressione di due anime: la grande tradizione da un lato, le nuove potenzialità del territorio dall’altro. Le Docg Chianti Superiore e Lastricato Chianti Rufina, a base di sangiovese, sono la migliore espressione della storia del nostro territorio e del suo vitigno principe. A coronamento della produzione più tradizionale, il Vin Santo – storica Doc del Chianti – e un ottimo Brut Metodo Classico da uve chardonnay e trebbiano. L'azienda si estende per 350 ettari, suddivisi tra vigne, olio extravergine di oliva, zafferano, farro. E' il
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