This site uses analytical and profiling cookies (also from third parties) to offer services in line with your preferences and send you advertising. If you want to know more or opt out of cookies, click here. By clicking OK, you consent to the use of cookies and can be revoked at any time.            

close
expand_less
  • Not availables
Le Anfore - Toscana Bianco Ansonaco In Anfora 2016 Ml. 750 Divine Golosità Toscane
  • Le Anfore - Toscana Bianco Ansonaco In Anfora 2016 Ml. 750 Divine Golosità Toscane

Le Anfore - Toscana Bianco Ansonaco In Anfora 2016 Ml. 750

Winery Le Anfore

€30.30
Quantity
Not availables

Characteristic

Classification
Toscana IGT
Size
Ml. 750
Body
Light
Blend
Ansonica
As part of recuperating practices connected to tradition, today we are talking about refinement in amphora, an aspect of vinification which is gaining numerous followers. Even if for some it might seem like a trendy niche practice, it really gives excellent results, and above all, it is deeply rooted in a distant past.I find that refinement in amphora contributes in a particular way to the characterization of a wine, amplifying its characteristics for variety and vintage: this is what happens with our Cannonau in Sardinia, with the historical Sangiovese in Chianti Rufina and with the international Syrah and Moscato in Upper Maremma.
DIV6601

Data sheet

Classification
Toscana IGT
Organic
No
Year
2016
Size
Ml. 750
Gradation
13%
Body
Light
Ageing and Fining
Le uve, diraspate e leggermente pigiate, sono inviate assieme alle proprie bucce in anfore di terracotta da 800 lt. La fermentazione “in rosso” è condotta senza aggiunta di lieviti e si protrae per circa 100 giorni.
Color
Colore ambrato e, in alcuni casi, lievemente velato grazie alla profcua macerazione sulle bucce.
Scent
Al naso esprime note spiccate di fori bianchi e pesca con velata sensazione di, incenso.
Aroma
Floral, Fruity
Taste
La sua predisposizione alla macerazione si sprigiona al massimo in bocca con note balsamiche e di miele. Finale sapido e lievemente tannico.
Serving temperature
10°-12° C.
Blend
Ansonica
Blend description
100% Ansonica
Contains sulfites
Si
Zone
Toscana
Matching
Cold fish starters, Cured cheeses, Fish, Fish-fry, Fish tartare, Pasta with fish, Pasta with vegetables, Rice with fish, Roast, White meat
Ideal with
Cured cheeses, Meat White, Pasta With Vegetables, Seafood Pasta Dishes, Seafood starters
Comments (0)

Winery

Le Anfore nasce dal lavoro e dalla dedizione di Elena Casadei. Solo alcuni vitigni eletti, selezionati di anno in anno in tutte le aziende (Castello del Trebbio e Tenuta Casadei per la Toscane e Olianas per la Sardegna), e che all'assaggio si confermano all'altezza della situazione, nella trasformazione in vino non vedranno altro contenitore oltre l'Anfora. Grazie al duro lavoro ne nascono vini che sono pura espressione del frutto, omaggio a questo affascinante contenitore in puro stile BioIntegrale. Informazioni Regione: Toscana e Sardegna Anno di fondazione: 2013 Enologo: Stefano Casadei e Elena Casadei Agronomo: Stefano Casadei e

continua

You might also like