Premi e riconoscimenti
Brezza - Barolo Riserva Sarmassa Vigna Bricco 2011 Ml. 750
Winery Brezza
Characteristic
The Brezza private estate lies next to the small town of Barolo, immersed in the vineyards, as is the nearby Hotel Barolo and Restaurant Brezza, also property of the Brezza family.
The estate extends over twenty-two hectars, of which sixteen and a half are vineyards, some dating back to 1885. The wines are all certified as DOCG "Denominazione di Origine Controllata e Garantita" (controlled and guaranteed appellation of origin) or DOC "Denominazione Origine Controllata" (controlled appellation of origin).
Data sheet
- Classification
- Barolo DOCG
- Organic
- No
- Year
- 2011
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 15%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- 24 months in big barrel, then 48 months in bottle
- Ageing
- At least 24 months
- Color
- Ruby red tending to garnet
- Scent
- Range of sophisticated scent with notes floerali dense, fruity and spicy licorice, pepper, rose, cherry, ripe strawberry, raspberry and blackberry
- Aroma
- Burnt, Floral, Fruity, Spicy, balsamic
- Taste
- The pallet shows a slight bitter aftertaste (bitter almond), typical of Dolcetto from these areas.
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Nebbiolo
- Blend description
- 100% Nebbiolo
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Piemonte
- Matching
- Braised meat, Game, Grilled meat, Kill, Red meat, Red meat stew, Roast, Roasted red meat, Stew
- Ideal with
- Meat Red
Winery
L'Azienda Agricola Brezza, nasce a Barolo nel 1885, è si trova a metri dal centro del piccolo comune di Barolo, immersa nei vigneti. L'azienda si estende su una superficie di 22 ettari, tra cui sedici e mezzo sono di vigneto, tutti i vini prodotti sono tutti a DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita o DOC Denominazione di Origine Controllata. Brezza è una azienda ad agricoltura biologica certificata dalla quarta generazione. La filosofia aziendale consiste nel produrre vini monovitigno curando al meglio il vigneto con opportune potature e accurati diradamenti. Pratichiamo l’uso del sovescio e del compostaggio che esaltano la
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