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Tiezzi - Brunello Di Montalcino "Poggio Cerrino" 2016 Ml. 750 - Divine Golosità Toscane
  • Tiezzi - Brunello Di Montalcino "Poggio Cerrino" 2016 Ml. 750 - Divine Golosità Toscane

Tiezzi - Brunello Di Montalcino "Poggio Cerrino" 2015 Ml. 750

Winery Tiezzi

€49.00
Quantity
Products availables 3

Characteristic

Classification
Brunello Di Montalcino DOCG
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
At least 24 months
Blend
Sangiovese

Brunello di Montalcino is made using traditional methods and is naturally stabilised. No filtering takes place before bottling.

TBDMPC15
3 Items

Data sheet

Classification
Brunello Di Montalcino DOCG
Organic
No
Year
2015
Size
Ml. 750
Gradation
14,5%
Body
Heavy
Ageing and Fining
This Brunello ages for 44 months in large Slavonian oak barrels. It undergoes no physical/chemical treatments and spends over 4 months in the bottle before being released for sale.
Ageing
At least 24 months
Color
Bright and intense garnet red.
Scent
Intensely vinous and characteristic with scents of Marasca cherries, vanilla, currants and coffee.
Aroma
Burnt, Floral, Fruity, Spicy
Taste
Tannic but fine, elegant and delicate. Scent of brambles, pervasive and lingering on the palate, with a delightfully harmonious taste.
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Sangiovese
Blend description
Sangiovese 100%
Contains sulfites
Si
Zone
Toscana
Matching
Braised meat, Cured cheeses, Game, Goat, Grilled meat, Kill, Pork shank, Red meat, Red meat stew, Roast, Roasted red meat, Stew
Ideal with
Cured cheeses, Meat Red, Meat White
Comments (0)

Winery

L'azienda Tiezzi nasce nel 1989 grazie al dott. Tiezzi, acquistando il podere <b<Cerrino. Enzo Tiezzi noto agronomo ed enologo montalcinese che da sempre si occupa di viticoltura ed enologia nel territorio senese ed in particolare a Montalcino dove ha svolto per anni attività di direttore e consulente enologico di aziende agrarie di importante fama e di dirigente e presidente del Consorzio del vino Brunello di Montalcino. L'azienda si estende per una superficie di complessiva di circa 10 ettari, ubicati in punti diversi. L'estenzione dell'azienda è di 5,50 coltivati a Sangiovese (Brunello di Montalcino) e 3 ad olivi. A solo 3 Km da

continua

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