This site uses analytical and profiling cookies (also from third parties) to offer services in line with your preferences and send you advertising. If you want to know more or opt out of cookies, click here. By clicking OK, you consent to the use of cookies and can be revoked at any time.            

close
expand_less
Coroncino - Verdicchio Dei Castelli Di Jesi Classico Superiore Gaiospino 2020 Ml. 750 - Divine Golosità Toscane
  • Coroncino - Verdicchio Dei Castelli Di Jesi Classico Superiore Gaiospino 2020 Ml. 750 - Divine Golosità Toscane

Coroncino - Verdicchio Dei Castelli Di Jesi Classico Superiore "Gaiospino" 2021 Ml. 750

Winery Coroncino

€32.60
Quantity
Products availables 1

Characteristic

Classification
Verdicchio Dei Castelli Di Jesi Classico Superiore DOC
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
From 12 to 18 months
Blend
Verdicchio

La Fattoria Coroncino nasce 1981 a Staffolo, in provincia di Ancona, coltivando i primi tre ettari di superficie, con l’agricoltura biologica. Oggi la sua superficie è di 17,5 ettari, collocati fra i  250 e 400 metri slm. 9,5 ettari si trovano nei cru Coroncino, Cupramonata e San Paolo di Jesi, che sono fra i terroir più vocati per la coltivazione del Verdiccio dei Castelli di Jesi Classico, forse a causa della natura del terreno ricco di marna calcarea.

Coroncino
CVDCDJSG21
1 Item

Data sheet

Classification
Verdicchio Dei Castelli Di Jesi Classico Superiore DOC
Organic
Si
Year
2021
Size
Ml. 750
Gradation
14,5%
Body
Heavy
Ageing and Fining
in oak barrels and left on the lees until bottling which takes place after 16-18 months
Ageing
From 12 to 18 months
Color
Intense straw yellow
Scent
Beautiful opening of apple and citrus, mineral notes and then gently toasted, ,
Aroma
Burnt, Floral, Fruity, Mineral
Taste
Delicately fresh, mineral, warm and well-structured, ,
Serving temperature
12°-14° C.
Blend
Verdicchio
Blend description
100% Verdicchio
Contains sulfites
Si
Zone
Marche
Matching
Fish and tomato soup, Fish soup, Grilled fish, Pasta with fish, Pasta with fish and tomato, Pasta with vegetables, Quiche / savoury pie, Rice with fish, Rice with fish and tomato, Soft cheeses
Ideal with
Pasta With Vegetables, Pizza, Seafood Pasta Dishes, Seafood starters, Soft cheeses
Comments (0)

Winery

L'azienda nasce nel 1981 grazie a Lucio Canestrari e sua moglie Fiorella Di Nardo a Staffolo, in provincia di Ancona. All'inizio l'azienda si estendeva i 3 ettari vitati coltivati con l’agricoltura biologica: inerbimento, nessuna concimazione e bassa solforosa. In questi anni l'azienda si è estesa per una superficie di 11,5 ettari, dislocati fra i 250 e 400 metri sul livello del mare. La cantina e i vigneti si trovano a Staffolo, sul lato sud della Valle dell’Esino, ai confini della provincia di Macerata. La morfologia del territorio è la stessa con l’influenza del mare che penetra profondamente nella valle dell’omonimo fiume Esino,

continua

You might also like