Premi e riconoscimenti
Tenuta Sette Ponti - Oreno 2017 Ml. 750
Winery Tenuta Sette Ponti
Characteristic
Data sheet
- Classification
- Toscana IGT
- Organic
- No
- Year
- 2017
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 15%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- 12/18 mouths in French barriques, bottle aging prior to relase 1 year
- Ageing
- From 12 to 18 months
- Color
- Intense ruby red
- Scent
- Ripe berries that give sensations of chocolate and flashes of balsamic.
- Aroma
- Fruity, Spicy, balsamic
- Taste
- Spicy, fruity, notes of blackberry and berry fruits
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
- Blend description
- 50% Merlot, 40% Cabernet sauvignon e 10% Petit Verdot
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Toscana
- Matching
- Braised meat, Cured cheeses, Game, Grilled meat, Kill, Red meat, Red meat stew, Roast, Roasted red meat, Stew, T-bone steak (Florentine steak), Meditation wines / Dessert wines
- Ideal with
- Cured cheeses, Meat Red, Dessert
Winery
La Tenuta Sette Ponti è una delle proprietà di famiglia dagli anni '50 quando il padre di Antonio, l'architetto Alberto Moretti, acquista direttamente dalle principesse Margherita e Maria Cristina di Savoia d'Aosta i primi 50 ettari. L'azienda inizia a produrre vino nel 1998. Si chiama Tenuta Sette Ponte dal numero dei ponti che collegano le due sponde del Arno tra la città etrusca e Firenze. Si producono solo grandi vini, in piena sintonia con le tradizioni del territorio e dell'antico sistema mezzadrile, troviamo campi coltivati a girasole e granoturco, oltre ad allevare la famosa Chianina, celebre per la bistecca alla fiorentina, maiali
You might also like