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Tenuta Sette Ponti - Oreno 2017 Ml. 750 Divine Golosità Toscane
  • Tenuta Sette Ponti - Oreno 2017 Ml. 750 Divine Golosità Toscane

Premi e riconoscimenti

Vitae Tralcio Rosso

Tenuta Sette Ponti - Oreno 2017 Ml. 750

Winery Tenuta Sette Ponti

€82.00
Quantity
Products availables 4

Characteristic

Classification
Toscana IGT
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
From 12 to 18 months
Blend
Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot
DIV7967
4 Items

Data sheet

Classification
Toscana IGT
Organic
No
Year
2017
Size
Ml. 750
Gradation
15%
Body
Heavy
Ageing and Fining
12/18 mouths in French barriques, bottle aging prior to relase 1 year
Ageing
From 12 to 18 months
Color
Intense ruby red
Scent
Ripe berries that give sensations of chocolate and flashes of balsamic.
Aroma
Fruity, Spicy, balsamic
Taste
Spicy, fruity, notes of blackberry and berry fruits
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Blend description
50% Merlot, 40% Cabernet sauvignon e 10% Petit Verdot
Contains sulfites
Si
Zone
Toscana
Matching
Braised meat, Cured cheeses, Game, Grilled meat, Kill, Red meat, Red meat stew, Roast, Roasted red meat, Stew, T-bone steak (Florentine steak), Meditation wines / Dessert wines
Ideal with
Cured cheeses, Meat Red, Dessert
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Winery

La Tenuta Sette Ponti è una delle proprietà di famiglia dagli anni '50 quando il padre di Antonio, l'architetto Alberto Moretti, acquista direttamente dalle principesse Margherita e Maria Cristina di Savoia d'Aosta i primi 50 ettari. L'azienda inizia a produrre vino nel 1998. Si chiama Tenuta Sette Ponte dal numero dei ponti che collegano le due sponde del Arno tra la città etrusca e Firenze. Si producono solo grandi vini, in piena sintonia con le tradizioni del territorio e dell'antico sistema mezzadrile, troviamo campi coltivati a girasole e granoturco, oltre ad allevare la famosa Chianina, celebre per la bistecca alla fiorentina, maiali

continua

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