

Passi di Orma is the newest of our wines, a Bolgheri doc whose first vintage is 2015. A mix of Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc grapes gives this wine a distinctly elegant character. The grapes are grown in mineral rich pebbly terrain with a base of clay. They are harvested and selected by hand. After a fermentation of 10 days, there is a further maceration of eight days with the skins. Ageing is in seasoned French oak barriques for at least 6 months, after which the wine is bottled. Passi di Orma is a perfect reflection of the lands where it is produced. Their high mineral content and sheer beauty blend to give a strength and grace to this international wine which has found its perfect expression.
Data sheet
Nel 2005 Antonio decide di allargarsi: Cosi nel 1999 acquista i 7 ettari di cui 5.5 vitati. Si trova nella Via Bolgherese tra Tenuta Ornellaia e Tenuta San Guido ad una altezza di 20 mt. slm.e a cinque km dal mare. Grazie ai terreni sassosi ed argillosi con presenza di sabbia è inferiore rispetto ad altre zone più vicine al mare nascono dei vini unici. Tra il 1999 ed il 2000 inizia gli impianti del vigneto, con sistema d’allevamento a cordone speronato, ha una produzione media di 45 hl/ha ed una densità di impianto è di 7.800 piante per ettaro. La produzione è molto limitata vista l’attenta selezione delle uve, volta alla creazione di vini
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