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Antinori - Tignanello 2020 Ml. 750
Winery Antinori
Characteristic
Data sheet
- Classification
- Toscana IGT
- Organic
- No
- Year
- 2020
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 14%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- During the aging in barriques, lasted about 14 months, the wine was racked depending on need. After this time it was bottled and aged for a further 12 months at controlled temperature.
- Ageing
- At least 24 months
- Color
- Intense ruby red with purple reflections
- Scent
- The wine is potent and complex on the nose with spicy notes which mingle with t, smoke, and balsamic sensations; cherries, plums, liquorice, and rosemary are additionally felt.
- Aroma
- Burnt, Fruity, Spicy
- Taste
- The flavors are mouth filling and elegant with much volume and an excellent balance in the texture, and the oak is perfectly fused in the spicy and fruity finish and aftertaste.
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
- Blend description
- Sangiovese, Cabernet Sauvignon, cabernet Franc
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Toscana
- Matching
- Cured cheeses, Game, Grilled meat, Red meat, Roasted red meat, T-bone steak (Florentine steak), Meditation wines / Dessert wines
- Ideal with
- Cured cheeses, Meat Red, Dessert
Winery
Parliamo di una delle più storiche Famiglie che producano vino da più di seicento anni: da quando, nel 1385, Giovanni di Piero Antinori entrò a far parte dell' Arte Fiorentina dei Vinattieri. Sono passate 26 generazioni, la famiglia ha sempre gestito direttamente questa attività con il rispetto per le tradizioni e per il territorio. Oggi l'azienda è guidata da Albiera Antinori, con l'aiuto delle due sorelle Allegra e Alessia. Il Marchese Piero Antinori è attualmente il Presidente Onorario della società. Passione,tradizione ed intuizione sono le qualità trainanti che hanno condotto i Marchesi Antinori ad affermarsi come uno dei principali
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