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Schiopetto - Amrità 2021 Ml. 750 Divine Golosità Toscane
  • Schiopetto - Amrità 2021 Ml. 750 Divine Golosità Toscane

Schiopetto - Amrità 2021 Ml. 750

Winery Schiopetto

€76.60
€72.80 Save 5%
Quantity
Products availables 3

Characteristic

Classification
Friuli DOC
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
At least 24 months
Blend
Chardonnay Friulano

“A”, as it is called in the company, represents the qualitative pinnacle of Schiopetto. This wine comes to life from Chardonnay grapes and a small part of Friulano coming from historic vineyards located on the property’s land, achieving a unique expression. Perfect synthesis between the expressiveness of Chardonnay and the aromatic complexity of Friulano, this white wine reveals the quintessence of the territory and is dedicated to Mario Schiopetto.

SCAM21
3 Items

Data sheet

Classification
Friuli DOC
Organic
No
Year
2021
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing and Fining
Ageing
At least 24 months
Color
Bright straw yellow, with gold-greenish reflexes
Scent
Large and very complex, it develops hints of ripe fruit, medicinal herbs and almond notes. All in an aristocratic balance
Aroma
Burnt, Fruity, Spicy
Taste
Rich and dynamic entry, the elegance of Chardonnay marries perfectly with the fruit of Friulano
Serving temperature
12°-14° C.
Blend
Chardonnay, Friulano
Blend description
Contains sulfites
Si
Zone
Friuli Venezia Giulia
Matching
Asian dishes, Fish, Fish stew, Grilled fish, Roasted white meat, Spicy dishes, White meat, White meat stew
Ideal with
Asian Dishes, Fish, Meat White
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Winery

Siamo nel 1965 è Mari Schiopetto produce il primo Tocai in purezza. A Capriva tutto ebbe inizio, prendendo in contratto d'affitto le vigne attorno al Palazzo Arcivescovile dalla curia, che diventarono di sua proprieta nel 1989. L'azienda si estende per circa 30 ettari, suddivisi in 22 ettari nel Collio che ciorcondano l'azienda, altri 8 nella zona di Oleis Nel 1990 iniziano i lavori per la nuova cantina. Nel cuore della cantina si trova la Stanza di Mario, una sala unica in Italia in cui si lavora alla riproduzione e moltiplicazione dei lieviti autoctoni per la fermentazione attraverso le tecnologie più avanzate. Informazioni Regione:

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