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Gaja - Darmagi Langhe 2016 Ml. 750
Winery Gaja
Characteristic
Data sheet
- Classification
- Langhe DOC
- Organic
- No
- Year
- 2016
- Size
- Ml. 750
- Gradation
- 14,5%
- Body
- Heavy
- Ageing and Fining
- For 6-8 months in barrel and 12 months in large traditional barrels
- Ageing
- From 18 to 24 months
- Color
- Intense red dark, almost black
- Scent
- Intense ripe fruit, with hints of spice
- Aroma
- Boisé, Burnt, Floral, Fruity, Spicy, balsamic
- Taste
- Soft and aromatic, with a wooden finish
- Serving temperature
- 16°-18° C.
- Blend
- Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
- Blend description
- 95% Cabernet Sauvignon, 3% Merlot, 2% Cabernet franc
- Contains sulfites
- Si
- Zone
- Piemonte
- Matching
- Agnolotti (stuffed meat and rice pasta, typical from Piedmont Region), Ravioli (stuffed pasta), Stew, Starters, Roasted red meat, Roast, Rice with mushrooms, Rice with Bolognese sauce, Red meat stew, Red meat, Pasta with sauce, Braised meat, Pasta made with egg, Pasta, Kill, Ham , Grilled meat, Game, Duck, Dishes with truffle, Cured cheeses, Tajarin (long pasta typical from Piedmont region)
- Ideal with
- Cured cheeses, Earthfood Starters, Meat Red, Pasta Meat, Pasta With Vegetables
Winery
L' azienda Gaja nasce nel 1859. Siamo a Barbaresco, nel cuore delle Langhe, Gaja è da sempre riconosciuta come simbolo nella produzione di Barbaresco. Nasce dal fondatore Giovanni sino ad Angelo Gaja, la famiglia ha saputo imporsi nel mondo vinicolo mondiale grazie alla qualità dei suoi vini. Siamo nella terra del Nebbiolo dove nascono grandi vini di qualità e di storicità. Angelo Gaja, nonno, negli anni '60, ha avuto il merito di rinnovare le tradizioni e importare nuove tecniche produttive: dall'abbattimento della produzione per ettaro ad un controllo maggiore della temperatura di fermentazione, da un attento utilizzo della barrique al
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