This site uses analytical and profiling cookies (also from third parties) to offer services in line with your preferences and send you advertising. If you want to know more or opt out of cookies, click here. By clicking OK, you consent to the use of cookies and can be revoked at any time.            

close
expand_less
  • Not availables
Gaja - Darmagi Langhe 2016 Ml. 750 Divine Golosità Toscane
  • Gaja - Darmagi Langhe 2016 Ml. 750 Divine Golosità Toscane

Gaja - Darmagi Langhe 2016 Ml. 750

Winery Gaja

€215.00
Quantity
Not availables

Characteristic

Classification
Langhe DOC
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
From 18 to 24 months
Blend
Cabernet Franc Cabernet Sauvignon Merlot
Gaja
DIV8088

Data sheet

Classification
Langhe DOC
Organic
No
Year
2016
Size
Ml. 750
Gradation
14,5%
Body
Heavy
Ageing and Fining
For 6-8 months in barrel and 12 months in large traditional barrels
Ageing
From 18 to 24 months
Color
Intense red dark, almost black
Scent
Intense ripe fruit, with hints of spice
Aroma
Boisé, Burnt, Floral, Fruity, Spicy, balsamic
Taste
Soft and aromatic, with a wooden finish
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Blend description
95% Cabernet Sauvignon, 3% Merlot, 2% Cabernet franc
Contains sulfites
Si
Zone
Piemonte
Matching
Agnolotti (stuffed meat and rice pasta, typical from Piedmont Region), Ravioli (stuffed pasta), Stew, Starters, Roasted red meat, Roast, Rice with mushrooms, Rice with Bolognese sauce, Red meat stew, Red meat, Pasta with sauce, Braised meat, Pasta made with egg, Pasta, Kill, Ham , Grilled meat, Game, Duck, Dishes with truffle, Cured cheeses, Tajarin (long pasta typical from Piedmont region)
Ideal with
Cured cheeses, Earthfood Starters, Meat Red, Pasta Meat, Pasta With Vegetables
Comments (0)

Winery

L' azienda Gaja nasce nel 1859. Siamo a Barbaresco, nel cuore delle Langhe, Gaja è da sempre riconosciuta come simbolo nella produzione di Barbaresco. Nasce dal fondatore Giovanni sino ad Angelo Gaja, la famiglia ha saputo imporsi nel mondo vinicolo mondiale grazie alla qualità dei suoi vini. Siamo nella terra del Nebbiolo dove nascono grandi vini di qualità e di storicità. Angelo Gaja, nonno, negli anni '60, ha avuto il merito di rinnovare le tradizioni e importare nuove tecniche produttive: dall'abbattimento della produzione per ettaro ad un controllo maggiore della temperatura di fermentazione, da un attento utilizzo della barrique al

continua

You might also like