This site uses analytical and profiling cookies (also from third parties) to offer services in line with your preferences and send you advertising. If you want to know more or opt out of cookies, click here. By clicking OK, you consent to the use of cookies and can be revoked at any time.            

close
expand_less
Le Anfore - Malvasco Sardegna Bianco Passito Bio In Anfora 2016 Ml. 375 Divine Golosità Toscane
  • Le Anfore - Malvasco Sardegna Bianco Passito Bio In Anfora 2016 Ml. 375 Divine Golosità Toscane

Le Anfore - Malvasco Sardegna Bianco Passito Bio In Anfora 2016 Ml. 375

Winery Le Anfore

€24.00
Quantity
Products availables 2

Characteristic

Classification
Malvasco Isola Dei Nuraghi
Size
Ml. 375
Body
Light
Blend
Malvasia Nasco
As part of recuperating practices connected to tradition, today we are talking about refinement in amphora, an aspect of vinification which is gaining numerous followers. Even if for some it might seem like a trendy niche practice, it really gives excellent results, and above all, it is deeply rooted in a distant past.I find that refinement in amphora contributes in a particular way to the characterization of a wine, amplifying its characteristics for variety and vintage: this is what happens with our Cannonau in Sardinia, with the historical Sangiovese in Chianti Rufina and with the international Syrah and Moscato in Upper Maremma.
DIV6602
2 Items

Data sheet

Classification
Malvasco Isola Dei Nuraghi
Organic
Si
Year
2016
Size
Ml. 375
Gradation
14,5%
Body
Light
Ageing and Fining
Dopo 4 giorni le uve vengono pressate, viene rimesso in anfora per concludere la fermentazione alcolica.
Color
Colore ambrato.
Scent
Al naso sentori di miele di sulla, con note di frutta candita.
Aroma
Fruity, Vegetal, balsamic
Taste
In Bocca la sensazione di acidità e freschezza, si fonde in pieno con la dolcezza, rispecchiando le note sensoriali percepite al naso.
Serving temperature
12°-16° C.
Blend
Malvasia, Nasco
Blend description
50% Malvasia e 50% Nasco
Contains sulfites
Si
Zone
Sardegna
Matching
Blue cheeses, Cured cheeses, Dry sweets/cakes, Meditation wines / Dessert wines
Ideal with
Blue cheeses, Cured cheeses, Dessert
Comments (0)

Winery

Le Anfore nasce dal lavoro e dalla dedizione di Elena Casadei. Solo alcuni vitigni eletti, selezionati di anno in anno in tutte le aziende (Castello del Trebbio e Tenuta Casadei per la Toscane e Olianas per la Sardegna), e che all'assaggio si confermano all'altezza della situazione, nella trasformazione in vino non vedranno altro contenitore oltre l'Anfora. Grazie al duro lavoro ne nascono vini che sono pura espressione del frutto, omaggio a questo affascinante contenitore in puro stile BioIntegrale. Informazioni Regione: Toscana e Sardegna Anno di fondazione: 2013 Enologo: Stefano Casadei e Elena Casadei Agronomo: Stefano Casadei e

continua

You might also like