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Castello di Monsanto - Chianti Monrosso 2017 Ml. 750 Divine Golosità Toscane
  • Castello di Monsanto - Chianti Monrosso 2017 Ml. 750 Divine Golosità Toscane

Castello di Monsanto - Chianti Monrosso 2017 Ml. 750

Winery Castello Di Monsanto

€9.80
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Quantity
Not availables

Characteristic

Classification
Chianti DOCG
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
At least 24 months
Blend
Canaiolo Merlot Sangiovese

Out of the 72 hectares of vineyards, between 260 and 310 metres a.s.l., 56 hectares are of Sangiovese, the vine which the company has always deeply believed in right from the start.The density of the estate is the traditional one with about 5,000/5,500 plants per hectare, while the growing systems are guyot in some vineyards and the spurred cordon in others.

2616/1

Data sheet

Classification
Chianti DOCG
Organic
No
Year
2017
Size
Ml. 750
Gradation
13,5%
Body
Heavy
Ageing and Fining
6 months in 50 HL Slavonian oak casks,
Ageing
At least 24 months
Color
Ruby red with nuances of violet.
Scent
Intense aromas of ripe red berries.,
Aroma
Floral, Fruity, Spicy
Taste
Soft and elegant, with flavors of red berry fruit and a pleasant acidity, leading to a lingering finish.,
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Canaiolo, Merlot, Sangiovese
Blend description
80% Sangiovese, 15% Canaiolo, 5% Merlot
Contains sulfites
Si
Zone
Toscana
Matching
Cured cheeses, Game, Grilled meat, Ham , Pasta, Rice with mushrooms, Starters
Ideal with
Cured cheeses, Earthfood Starters, Meat Red, Pasta Meat, Pasta With Vegetables
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Winery

Nel 1960 Fabrizio acquista la proprietà, grazie alla moglie Giuliana, cominciò a piantare nuove vigne e da qui inizia un’ incredibile storia di amore, passione e gioia verso il vino e tutto ciò che lo circonda. Passano 2 anni, siamo nel 1962 Fabrizio ha il battesimo per la prima volta all’interno della Denominazione Chianti Classico, le uve del vigneto Il Poggio: nasce il Primo Cru di Chianti Classico. Siamo nel 1968 Fabrizio decide di eliminare dall’uvaggio del Poggio le uve a bacca bianca (Trebbiano e Malvasia) allora richieste obbligatoriamente dal Disciplinare. Sempre nel 1968 decide di eliminare anche i raspi in fermentazione e l’uso,

continua

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