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Centopassi - Nero D'Avola Argille Di Tagghia Via Di Sutta 2016 Ml. 750 Divine Golosità Toscane
  • Centopassi - Nero D'Avola Argille Di Tagghia Via Di Sutta 2016 Ml. 750 Divine Golosità Toscane

Centopassi - Nero D'Avola Argille Di Tagghia Via Di Sutta 2016 Ml. 750

Winery Centopassi

€16.00
€13.90 Save 13%
Quantity
Products availables 2

Characteristic

Classification
Sicilia IGT
Size
Ml. 750
Body
Heavy
Ageing
From 18 to 24 months
Blend
Nero D'Avola

Centopassi is the winemaking entity of the Libera Terra social co-operatives that cultivate the lands seized from the mafia in Sicily.

The vineyards are located in the Upper Belice Corleonese, a beautiful region, particularly suited for high-quality production.

The wines display the characteristics of each vineyard, soil, and grape varieties that enhance their features.

DIV6673
2 Items

Data sheet

Classification
Sicilia IGT
Organic
Si
Year
2016
Size
Ml. 750
Gradation
13,5%
Body
Heavy
Ageing and Fining
24 months in big barrels
Ageing
From 18 to 24 months
Color
Dark ruby red.
Scent
Cherry, red flowers, vanilla, coffe and chocolate, , ,
Aroma
Burnt, Floral, Fruity, Spicy
Taste
Smooth, enveloping and tannic with a very long persistence, , ,
Serving temperature
16°-18° C.
Blend
Nero D'Avola
Blend description
100% Nero D'Avola
Contains sulfites
Si
Zone
Sicilia
Matching
Cured cheeses, Grilled meat, Pasta with sauce, Red meat, Red meat stew, Rice with Bolognese sauce, Roast
Ideal with
Cured cheeses, Meat Red, Pasta Meat
Comments (0)

Winery

Centopassi è l’anima vitivinicola delle cooperative Libera Terra che coltivano terre confiscate alla mafia in Sicilia. Le vigne sono distribuite nell’Alto Belice corleonese, una zona dalla bellezza travolgente, particolarmente vocata a produzioni di alta qualità. Scenari aperti, incontaminati, con picchi calcarei che spuntano su di un altopiano dall’altitudine media molto elevata, rendono questo angolo del Mediterraneo luogo ideale per la crescita ottimale della vite. Le escursioni termiche, i venti, la composizione del terreno, la simbiosi raggiunta con i vitigni utilizzati portano ad avere delle condizioni ideali, ben lontane da molti

continua

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