

Il Caperrosso Senti oh! it is the quintessence of the Ansonica of the Giglio Island. It comes from a careful selection of the best grapes in the vineyards on the steep slopes of the Capel Rosso area, in the southernmost part of the island, which has always been considered the most suitable for growing grapes. A limited production for those who love small and refined Italian denominations; history and testimony of our island that encloses between the sky and the sea that biodiversity heritage capable of making our wine unique. The loose, shallow granite soil. The very low yield, 500-700 grams per plant. The harvest begins in the first ten days of September. The destemming of the grapes, cold maceration of 72 hours, delicate pressing and static decantation of the must. Spontaneous fermentation at controlled temperature.
Data sheet
L'azienda Fontuccia nasce nel 2006 grazie ai fratelli Giovanni e Simone. Debutta solo nel 2009 con il suo primo anno di imbottigliamento. Siamo nella seconda più grande isola dell'arcipelogo toscano. Siamo Giglio Castello dove troviamo la superficie vitata più estesa dell’azienda grazie a i suoi 5.000 ceppi su 7500 metri quadrati, poco distante troviamo il secondo appezzamento di altri 3.000 metri. Tutti i vigneti sono terrazzati e richiedono cure assidue e garretti robusti. Tutti i vini dell'azienda sono prodotti con l'uvaAnsonaco. I fratelli Rossi hanno l’obiettivo di ampliare le superfici nella parte sud, da sempre considerata come la più
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